’t is buitengewoon mooi wonen aan de Waterweg

Home VvE Commissies Prikbord Media Links

Santplaet - Maassluis

Wonen in "de Furie"

Groen commissie …


De geschiedenis van De Furie-tuin …


Bij de oplevering van ons gebouw lag er een woest stuk grond rondom de toren waarvan het de bedoeling was dat het een tuin zou worden. Eigenlijk dachten we dat de Gemeente eigenaar was van een deel ervan. Na navraag op het stadhuis werden we snel uit de droom geholpen, alle grond is van jullie, maak er maar een tuin van …

  

  Commissieleden


  Leo Leichtenberg (36)

  Kees van Schie (46)

  Oliver Davis (140)

  

De tuin in aanleg … en hoe deze er uit ziet na 3 jaar !

Die tuin is er gekomen en het resultaat mag er zijn.

Leo Leichtenberg bedacht het ontwerp, een duinlandschap passend in de omgeving.

Maarten Aalbrecht had veel ervaring in het aanleggen van een grassentuin. De enthousiaste commissieleden hebben het plan uitgevoerd met hulp van diverse bewoners. Het onderhoud is in eigen beheer en wordt met veel inzet wekelijks door Leo, Kees en soms Oliver in optimale staat gehouden.

Maaien, snoeien, planten, begieten, we zien ze vaak aan het werk.

Leo zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe planten in de border komen en helpt in de zomer met begieten, dat vraagt wel enige regelmaat. De wind en de zon zijn dominant aanwezig rondom ons complex.

Niet alleen de tuin maar alles rondom het gebouw wordt door de mannen netjes gehouden. Er is een extra bank verkregen, prachtig opgeknapt door Kees zodat we nu zowel buiten als binnen een bank hebben.

In de zomer wordt veel gebruik gemaakt van de bank bij de tuin, een heerlijke zonnige plek.De aankleding van de Furie was ook een taak van de groencommissie.

De hal is voorzien van een prachtige foto op doek in maritieme stijl van ons boegbeeld, de Stoomsleper De Furie.

Op alle etages hangen ingelijste foto’s, de meeste gemaakt door Furiebewoners.

Maarten en Martha hebben zich hiervoor ingezet. Regelmatig worden de foto’s verhangen naar andere etages door Martha en Geert en Maarten.

De entree is nu ook voorzien van een prachtige afbeelding van De Furie zodat het voor bezoekers duidelijk is bij welk gebouw ze zijn. Dit was weer een initiaties van anderen in het bijzonder van Johan van der Wel dus niet van de groencommissie maar maakt wel onderdeel uit van de inrichting van het complex.


Wij zijn blij met zoveel vrijwilligers die zich op veel manieren inzetten om appartementengebouw De Furie tot een fijne woon- en leefomgeving te maken.